Nueva metodología para evaluar las características enológicas de las unidades de un terroir. Vinificación de mistela
Resumen: To characterize terroir units that express the interaction between the vine and the geographical environment it is necessary to study the oenological parameters of each terroir. Nevertheless, this study presents many difficulties if the number of areas to study it is huge as it was the case of the zoning of DOP Campo de Borja. Grape analyses during harvest are expensive and give limited information. At the same time, fermentations in small-volume containers are difficult to control and introduce factors that are not directly related to the geographical environment. These small-scale fermentations can distort the link between the wine and the soil giving inaccurate results. In the project for the zoning of the DOP Campo de Borja has been used a new simple method which consists in vinification mistela. This new method consisted on producing a wine spirit directly from the grapes but without alcoholic fermentation. Therefore, with this new methodology of making mistelas, an wine produced without fermentation, was possible to obtain the contribution of the terroir of the DOP Campo de Borja to the composition of the grape and, consequently to the wines.
Idioma: Español
DOI: 10.1051/e3sconf/20185001022
Año: 2018
Publicado en: E3S Web of Conferences 50 (2018), 01022 [6 pp]
ISSN: 2267-1242

Tipo y forma: Artículo (Versión definitiva)

Creative Commons Debe reconocer adecuadamente la autoría, proporcionar un enlace a la licencia e indicar si se han realizado cambios. Puede hacerlo de cualquier manera razonable, pero no de una manera que sugiera que tiene el apoyo del licenciador o lo recibe por el uso que hace.


Exportado de SIDERAL (2018-11-28-10:27:59)


Visitas y descargas

Este artículo se encuentra en las siguientes colecciones:
Artículos



 Registro creado el 2018-11-28, última modificación el 2018-11-28


Versión publicada:
 PDF
Valore este documento:

Rate this document:
1
2
3
 
(Sin ninguna reseña)